Friday, August 09, 2013

Αρχή Λιμένων Κύπρου: Προχωρά με έργο information technology (IT) αξίας 7 εκ.

του Ανδρέα Κωστουρή (sigmalive.com)Στη νέα εποχή της μονοθυριδικής εξυπηρέτησης είναι έτοιμη να εισέλθει η Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), με σκοπό να καταστήσει τη σειρά υπηρεσιών που προσφέρει απλούστερες, αποτελεσματικότερες και ταχύτερες. Μάλιστα με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκαταστήσει και θα εφαρμόσει η ΑΛΚ θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αριθμό συνεργατών της να λαμβάνουν από ένα χώρο όλες τις πληροφορίες που αφορούν λιμενικές εργασίες.
Κρατικές υπηρεσίες, ναυτιλιακές εταιρείας, εκτελωνιστές, εταιρείες αποθήκευσης εμπορευμάτων είναι μερικοί από αυτούς που θα εξυπηρετούνται από το port community system, όπως ονομάζεται το έργο πληροφορικής που θα εφαρμόσει η Αρχή Λιμένων Κύπρου.



Πιο ειδικά αναφέρεται ότι το έργο υπολογίζεται να κοστίσει 7 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση, την εφαρμογή, την εκπαίδευση μόνιμου προσωπικού της ΑΛΚ και τετραετή συντήρηση-επιδιόρθωση από την εταιρεία που θα κερδίσει την εν λόγω προσφορά. Αρωγός της Αρχής στην επιλογή της κατάλληλης εταιρείας, αλλά και στην επίβλεψη όλων των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν (project management) μέχρι την πλήρη εφαρμογή του έργου πληροφορικής είναι ο οίκος KPMG στην Κύπρο, ο οποίος επιλέχθηκε μέσα από ανοικτό διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι η υποβολή προσφορών για το συγκεκριμένο έργο λήγει στις 9 Αυγούστου και βάσει χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την ΑΛΚ θα πρέπει να καταλήξουν στην εταιρεία με την οποία θα συνεργαστούν περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Εξάλλου, ότι θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος πληροφορικής, στο οποίο θα έχουν πολλοί φορείς πρόσβαση.  

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ θα εναρμονίσει την Κύπρο και πιο ειδικά την Αρχή Λιμένων με σειρά οδηγιών της Ευρώπης για μονοθυριδικές υπηρεσίες σχετικά με όσους λαμβάνουν υπηρεσίες από τα λιμάνια. Μάλιστα, η Αρχή Λιμένων που διαχειρίζεται κάθε λιμενική εργασία στην Κύπρο θα καταστεί μια από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που θα εγκαταστήσει και θα εφαρμόσει υπηρεσίες single window, την ώρα που άλλες χώρες δεν έχουν κάνει ακόμη τα πρώτα βήματα για αναβάθμιση του πακέτου υπηρεσιών τους μέσω της τεχνολογίας.

 http://www.sigmalive.com
9/8/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin