Saturday, August 03, 2013

Προωθείται η διαλογή στην πηγή για τη διαχείριση αποβλήτων . «Να οδηγούνται στις μονάδες μόνο τα υπολείμματα της διαδικασίας επιλογής στην πηγή»


Η διαλογή στην πηγή και η προώθηση τοπικών προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης είναι η οικονομικότερη, περιβαλλοντικά και κοινωνικά φιλικότερη προοπτική στη διαχείριση των αποβλήτων, δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου.

Στόχος, είπε σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «πρέπει να είναι να οδηγούνται στις μονάδες διαχείρισης μόνο τα υπολείμματα της διαδικασίας επιλογής στην πηγή».

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου μιλούσε σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος στη Λευκωσία με θέμα: «Διαχείριση των Απόβλητων στην Κύπρο - Μια Πρόταση - Λύση στο πρόβλημα».

Στο δικό της χαιρετισμό η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου είπε ότι «για να επιτευχθεί ο στόχος μιας βιώσιμης πολιτικής διαχείρισης αποβλήτων χρειάζεται ενημέρωση και συμμετοχή του πολίτη, των τοπικών Αρχών, του ιδιωτικού τομέα και βέβαια του κράτους».

Πρόσθεσε ότι «η συνεισφορά και η άμεση εμπλοκή του πολίτη αποτελεί την κινητήριο δύναμη ενός συστήματος διαμόρφωσης οικολογικού πολιτισμού που οδηγεί στη συμμετοχικότητα και στην υιοθέτηση της έννοιας της βιωσιμότητας μέσα από καθημερινές πραχτικές».
«Το περιβάλλον είναι πολύτιμο όπως και οι φυσικοί πόροι. Τα σκουπίδια είναι φυσικοί πόροι άρα είναι πολύτιμα και ως τέτοια πρέπει να τα διαχειριζόμαστε», είπε η κ. Παναγιώτου.
 http://www.kathimerini.com.cy
2/8/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin