Wednesday, August 14, 2013

Πιερία: χαλάρωση σε οικείες ακρογιαλιές

Για τους περισσότερους Βορειοελλαδίτες η Πιερία αποτελεί μια γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή για στιγμές ξενοιασιάς σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων. Είναι το μέρος που έρχεται πρώτο στο μυαλό, όταν ζητούμενο είναι η ξεκούραση σε τοπία οικεία, χωρίς να απαιτείται μια μικρή περιουσία για οδοιπορικά και διαμονή.

Οι ακτές της εξάλλου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πολυδιαφημισμένες της υπόλοιπης Ελλάδας, γι' αυτό και συγκεντρώνουν την προτίμηση χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο, που γεμίζουν τα ξενοδοχεία της αλλά και τα κάμπινγκ.


Ξεκινώντας από τα βόρεια συναντάμε πρώτα την Ν. Αγαθούπολη και τη Μεθώνη, που προσφέρουν ηρεμία σε ένα όμορφο και γραφικό περιβάλλον, το Μακρύγιαλο με την οργανωμένη παραλία, τη χρυσαφένια ακτή της Πύδνας, δίπλα στην Αλυκή Κίτρους.

Κορινός - Παραλία - Ολυμπιακή Ακτή

Ακολουθεί ένα πολύ δημοφιλές σημείο του νομού, το τρίπτυχο Κορινός - Παραλία - Ολυμπιακή Ακτή. Θα συναντήσετε εκεί παρέες που ξεσαλώνουν, οικογένειες που περνούν ήρεμα τις διακοπές τους, ζευγάρια που αναζητούν ρομαντικά τοπία. Απειρες είναι οι επιλογές διαμονής, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί πολλά καινούργια ξενοδοχειακά συγκροτήματα, που προσφέρουν τα πάντα, ενώ υπάρχει δυνατότητα και για θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να κάνετε θαλάσσιο ποδήλατο, ιστιοπλοΐα, wind surfing, καταδύσεις, αλεξίπτωτο θάλασσας και να ψωνίσετε από τα αμέτρητα καταστήματα που έχουν ανοίξει.

Επίσης, αρκετές είναι και οι επιλογές που θα έχετε για φαγητό, καθώς θα βρείτε από την κλασική ταβερνούλα με τις έντιμα προσιτές τιμές, μέχρι το εστιατόριο με την εμπνευσμένη κουζίνα και την ανάλογη χρέωση βέβαια. Πάντως, η θέα του Ολύμπου και των Πιερίων μέσα από τη θάλασσα έχει δημιουργήσει πολλούς φανατικούς της περιοχής, που την επιλέγουν σταθερά, όχι μόνο για τα κρυστάλλινα νερά της και τις φανταστικές αμμουδιές της.

Στην Παραλία Κατερίνης, που προσφέρεται και για έντονη νυχτερινή ζωή, ο κεντρικός δρόμος γίνεται πεζόδρομος από τις 7 μ.μ. κι έτσι πρέπει να προσέχετε πού παρκάρετε, αν δε θέλετε να πάρετε ως σουβενίρ από τις διακοπές σας και μια κλήση. Κατά τα άλλα, πρόκειται για μια ωραία πρωτοβουλία, που εξασφαλίζει στους παραθεριστές άφθονο χώρο για να κάνουν τη βόλτα τους, ενώ υπάρχει και ποδηλατόδρομος μέχρι την Ολυμπιακή Ακτή ή Κατερινόσκαλα. Εκεί θα βρείτε καταστήματα, ταβέρνες, μπιτς μπαρ, νυχτερινά κέντρα, ενώ υπάρχει και συχνή αστική συγκοινωνία, με την οποία μπορείτε να πάτε και σε άλλες κοντινές παραλίες για ποικιλία.


info -Διαμονή

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας (23510 37219), Αφροδίτη Λέινα, διατίθενται 20.000 κλίνες στο νομό και οι τιμές για ένα δίκλινο ξεκινούν από τα 40 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 50, κατά μέσο όρο, ακόμη και την υψηλή περίοδο. Μάλιστα, όπως τονίζει, φέτος, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο της συμφωνίας κράτησης τιμών στα επίπεδα του κοινωνικού τουρισμού, θα ισχύσουν μόνο για τους Ελληνες πελάτες κάποιες προσφορές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.pieria-hotels.gr.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων (23510 63350), Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, σημειώνει ότι οι τιμές για δίκλινο και τρίκλινο είναι αυτήν την εποχή κατά μέσο όρο 35 και 45 ευρώ αντίστοιχα. Οπως αναφέρει, οι πελάτες είναι σε ποσοστό 80% από το εξωτερικό, ενώ οι Ελληνες πηγαίνουν κυρίως για Σαββατοκύριακο.
 http://www.agelioforos.gr
14/8/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin