Wednesday, August 14, 2013

ΔΕΔΔΗΕ: Ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ρεύματος στη Σαντορίνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με την ΔΕΗ, η επιχείρηση ενίσχυσης του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της Σαντορίνης, με τη διαδικασία αποκατάστασης της λειτουργίας των τοπικών μονάδων παραγωγής αλλά και με τη μεταφορά γεννητριών στο νησί.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στις 15.00 σήμερα τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού παραγωγής στη Θήρα, συνολικής ισχύος περίπου 11.5 MW. Έτσι, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε 22 MW.


Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θήρας τόσο το αρματαγωγό «Χίος» όσο και το εμπορικό πλοίο «Δήλος», τα οποία μεταφέρουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 9 MW. Οι γεννήτριες μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού και από τις βραδινές ώρες αναμένεται να ενισχύσουν σταδιακά το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

Επίσης, αύριο αναμένεται η άφιξη άλλων δύο γεννητριών από τη Ρόδο: αύριο φτάνει η πρώτη γεννήτρια, ισχύος 5 MW, ενώ την Παρασκευή αναμένεται η δεύτερη γεννήτρια, ισχύος 6 MW, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η εφεδρεία της παραγωγικής ισχύος.


«Με τις εντατικές προσπάθειες του προσωπικού του σταθμού παραγωγής -το δυναμικό του οποίου έχει ενισχυθεί κατάλληλα- συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαδικασίες αποκατάστασης και του υπόλοιπου εξοπλισμού του σταθμού που είναι ακόμη εκτός λειτουργίας», αναφέρει η ΔΕΗ.

Ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών
Ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)

Το πρόγραμμα από αυτήν την ώρα έχει ως εξής :

- 17.00-18.00:Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι,Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.

- 18.00-19.00:Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.

- 19.00-20.00:Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι, Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.

- 20.00-21.00: Εμπορείο, Όρμος Αθινιού, Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.

- 21.00-22.00:Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι, Περίσσα.

- 22.00-24.00: Οία, Θηρασιά,Φυροστεφάνι, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.


  • Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ).
http://www.ethnos.gr
14/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin