Monday, August 19, 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας αξιοποίησης της εταιρίας συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού.

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε την Δευτέρα την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης της  Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ΑΕ (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO).   

Με την δημοσίευση της πρόσκλησης για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει στην έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. το οποίο βρίσκεται ήδη στην κατοχή του Ταμείου.


Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα γίνει η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και στην δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους προεπιλεγέντες υποψηφίους.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας και η Kantor Management Consultants, Νομικοί Σύμβουλοι η δικηγορική εταιρεία Hogan Lovells International LLP και το Δικηγορικό Γραφείο M. & Π. Μπερνίτσα και Τεχνικός Σύμβουλος η Louis Berger S.A.
 tovima.gr
19/8/13

1 comment:

  1. Τρεις ενδιαφερόμενοι για την ROSCO...

    Τρία επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO), όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

    Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 100% της ROSCO έληξε σήμερα. Αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

    Σύμφωνα με το Ταμείο, μέσω της αξιοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής τροχαίου υλικού καθώς και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/709045
    30/9/13

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin