Saturday, August 10, 2013

Καταρρέει ο Πενταδάκτυλος

--
Για οικολογική καταστροφή στον Πενταδάκτυλο μιλά ο πρόεδρος του συνδέσμου Τ/κ βιολόγων, περιβαλλοντικής έρευνας και προστασίας, Χασάν Σαρπτέν στην τ/κ εφημερίδα «Κίπρις», λέγοντας πως η στρεβλή δόμηση και η ανεξέλεγκτη συνέχιση των κατασκευών έχουν ως αποτέλεσμα ο Πενταδάκτυλος «να διαλύεται βήμα με βήμα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εταιρείες λατομείων που δραστηριοποιούνται στο βουνό δεν εφαρμόζουν τις σύγχρονες μεθόδους και τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί και δεν είναι σωστό να λαμβάνονται πέτρες και χαλίκια από ολόκληρο τον Πενταδάκτυλο.


Ειδικοί προτείνουν το κλείσιμο των λατομείων και το φύτεμα δέντρων στην περιοχή. Ο Σαρπτέν ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 70 λατομεία στο ψευδοκράτος και μέχρι τώρα ούτε ένα από αυτά δεν θεωρήθηκε ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του να δοθεί για αναδόμηση μέσω δενδροφύτευσης και παρά το ότι έχουν ανοίξει νέα λατομεία, δεν έχει γίνει καμιά εργασία ώστε τα παλιά να λειτουργούν καλύτερα, εφαρμόζοντας προϋποθέσεις και κριτήρια που υποτίθεται ότι ισχύουν.

Εκπρόσωπος του συνδέσμου Τ/κ γιατρών σημειώνει στην εφημερίδα την περιβαλλοντική μόλυνση που προκαλούν αυτά τα λατομεία, ζητώντας τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των ανθρώπων από τον τρόπο λειτουργίας τους.

  • Προστίθεται ότι στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο λειτουργούν σήμερα 18 λατομεία, ενώ γίνεται αναφορά στη σχετική έκθεση μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ÇED).

- See more at: http://www.sigmalive.com
10/8/13 
--
-
 

 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin