Tuesday, July 02, 2013

ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ EUROPA NOSTRA

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
Με διπλή διάκριση για την Ελλάδα και την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, πραγματοποιήθηκε η Απονομή των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Εuropa Nostra.

Στη φετινή διοργάνωση, η Ελλάδα απέσπασε δύο βραβεία:

Το Βραβείο Κοινού (Public Choice Award) για το έργο της αποκατάστασης των Προπυλαίων, που επιλέχθηκε με διαδικτυακή ψηφοφορία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ένα από τα 7 Grand Prix, για την Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ).

Συνεπείς στη δέσμευσή τους για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, ο ΟΤΕ και η COSMOTE στήριξαν το έργο της Europa Nostra, συμμετέχοντας σε μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από 12 έως 16 Ιουνίου στην Αθήνα.



Στόχος των εκδηλώσεων ήταν να αναδείξουν και να βραβεύσουν τα σπουδαιότερα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έργα και προγράμματα αναστήλωσης αρχαιολογικών χώρων και σημαντικών μνημείων καθώς και προστασίας περιβάλλοντος.

 «H επιλογή της Αθήνας για τη διεξαγωγή των διοργανώσεων του Europa Nostra και οι νέες ελληνικές διακρίσεις, αποτελούν αναγνώριση για τη διαχρονική συνεισφορά της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Διοργανώσεις και πρωτοβουλίες που προβάλλουν τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, οφείλουμε να τις στηρίζουμε», δήλωσε σχετικά η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ντέπη Τζιμέα.

Με κύρια αποστολή της την προστασία των ιστορικών και φυσικών μνημείων της Ευρώπης, η Europa Nostra, αριθμεί 50 χώρες-μέλη και Αντιπρόσωπος της Europa Nostra στην Ελλάδα έχει οριστεί η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης.

Η τελετή απονομής με την οποία έκλεισε το 50ό Επετειακό Συνέδριο Εuropa Nostra, έγινε παρουσία του Maestro Placido Domingo, Προέδρου της Europa Nostra, και της κ. Ανδρούλλας Βασιλείου, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.elzoni.gr
2/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin