Tuesday, June 25, 2013

Σημαντικό χαρακτήρισε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, το μνημόνιο συναντίληψης, που θα υπογραφεί αύριο με τις εταιρείες Noble, Delek και Avner για την κατασκευή στην Κύπρο τερματικού σταθμού υγροποίησης .

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση του Ισραήλ για εξαγωγή του 40% των αποθεμάτων του σε φυσικό αέριο, άφησε να εννοηθεί, ότι το μνημόνιο ενδεχομένως να έχει σχέση με την απόφαση. Για τους σχεδιασμούς της Λευκωσίας για το φυσικό αέριο ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνέστησε υπομονή και διαβεβαίωσε, ότι η Κυβέρνηση εργάζεται προς την ορθή κατεύθυνση.
Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε, ότι στις επαφές του στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου-κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι επιδιώξεις της Κύπρου να τύχουν κατανόησης από τους εταίρους της.

Πρέπει, τόνισε, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά αναπροσαρμογή ορισμένων μέτρων, ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας ευρύτερα, αλλά και την ίδια ώρα να συμμετέχουμε ενεργότερα σε προγράμματα για τη νεανική απασχόληση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρωζώνης λόγω της κρίσης.



Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι ήδη προγραμματίστηκε συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ πρόσθεσε, ότι θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

www.ethnos.gr
25/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin