Saturday, June 01, 2013

«GREENPARTY» Ενεργοί πολίτες πρασινίζουν τα σπίτια και τη γειτονιά

Το καταπράσινο αμπέλι, ηλικίας άνω των είκοσι ετών, το οποίο έχει σκαρφαλώσει στους τοίχους της διώροφης κατοικίας της οδού Βούλγαρη, προσελκύει τα βλέμματα των περαστικών, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή του Αγίου Ελευθερίου. (ΦΩΤΟ: makthes.gr)
--

Της Βαρβάρας Ζούκα

«Για εμάς το αμπέλι αυτό είναι ένα φυσικό κλιματιστικό, μια φυσική τέντα. Μας δροσίζει, μας προσφέρει σκιά, ρίχνει τη θερμοκρασία ακόμη και μέσα στα δωμάτια», αναφέρει χαρακτηριστικά η Λία Καμινάρη, στην οικογένεια της οποίας ανήκει η συγκεκριμένη κατοικία. Όπως θυμάται η ίδια, το αμπέλι αυτό το φύτεψε η μητέρα της πριν από δεκαετίες. «Όλα αυτά τα χρόνια το περιποιούμαστε και πλέον έχει καταπρασινίσει και τους δύο ορόφους του σπιτιού, αποτελώντας μια ‘ανάσα’ δροσιάς», προσθέτει η κ. Καμινάρη.
Με την πράσινη κατοικία της οδού Βούλγαρη, η Λία Καμινάρη συμμετέχει στον διαγωνισμό, τον οποίο οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη του πιο όμορφου μπαλκονιού μέσα στην πόλη, στο πλαίσιο του «Greenparty», του οικολογικού θεσμού που καθιερώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.........

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ makthes.gr
1/6/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin