Saturday, June 08, 2013

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα:Συμμετέχουμε στο Green Party και φέτος!

Το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή, 8 και 9 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα θα δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Πρόκειται για το καθιερωμένο πλέον Greenparty που πραγματοποιείται στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως (πάρκο ΕΤ-3), στο οποίο συμμετέχουν πολλοί και σημαντικοί περιβαλλοντικοί φορείς.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οικολογικά εργαστήρια, ομιλίες, κατασκευές Trash Art, origami, εικαστική θαλασσινή έκθεση μαθητών,  παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, πικ- νικ για μικρούς και μεγάλους, υπαίθριο σινεμά στο πάρκο,  βραβεύσεις, κληρώσεις δώρων και πολλές συναυλίες.

Η διοργάνωση φιλοξενεί για πρώτη φορά το Plastic Ocean, μια καλλιτεχνική διαδραστική κατασκευή με θέμα τη ρύπανση των ωκεανών από το πλαστικό που έχει ως στόχο την αφύπνιση των πολιτών ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου. Το Plastic Ocean, μια πρωτοβουλία της οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή», παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ μέσα στο 2013 που είναι το Παγκόσμιο Έτος Συνεργασίας για το Νερό, θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη ρύπανση της θάλασσας.
Για να μεταφερθείτε στον ιστοχώρο του Greenparty κάντε κλικ εδώ.

7/6/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin