Friday, June 28, 2013

Gazprom: Τα περισσότερα αιτήματα της RWE απορρίφθηκαν από τη διαιτησία


Επιβεβαιώνει η Gazprom Export την απόφαση της διεθνούς διαιτησίας σχετικά με την διαμάχη με την RWE Supply & Trading CZ  (πρώην RWE Transgas) για την αναθεώρηση των τιμών της μακροπρόθεσμης σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου στην αγορά της Τσεχίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Gazprom. πρόκειται για την πρώτη περίπτωση διαιτητικής απόφασης που αναθεωρεί όρους τιμολόγησης μακροπρόθεσμης σύμβασης προμήθειας, στην ιστορία της Gazprom Export.
Σημειώνει παράλληλα ότι τα περισσότερα από τα αιτήματα που είχε προτάξει η RWE Supply & Trading CZ απορρίφθηκαν από την διαιτησία.


«Η RWE Supply & Trading CZ προέταξε πολλά διαφορετικά αιτήματα για χαμηλότερες τιμές και ριζική αναθεώρηση της φόρμουλας υπολογισμού της τιμής, καθώς και άλλες αξιώσεις, όμως τα περισσότερα από αυτά τα αιτήματα απορρίφθηκαν από την διαιτησία», αναφέρει χαρακτηριστικά η Gazprom, προσθέτοντας ότι «η φόρμουλα τιμολόγησης προσαρμόστηκε εν μέρει αλλά σε καμία περίπτωση στο βαθμό που αξίωνε η  RWE Supply & Trading CZ».

Η ρωσική εταιρία ξεκαθαρίζει εξάλλου ότι σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έκανε «διαρκώς προσφορές στην RWE Supply & Trading CZ  προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία βάσει διαπραγμάτευσης», με την RWE ωστόσο να μη δείχνει «οποιαδήποτε ετοιμότητα για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης».
http://www.energypress.gr
28/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Gazprom: Πουλάει στην Ελλάδα 30% Aκριβότερα! 

Διαπραγμάτευση για καλύτερες τιμές φυσικού αερίου ζητούν οι βιομηχανίες .... Η Ελλάδα πληρώνει 30% ακριβότερα το καύσιμο σε σχέση με τις χώρες τις ΕΕ

Norway overtakes Russia as Europe’s biggest gas supplier

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin