Tuesday, May 14, 2013

ΥΠΕΚΑ: Συναντήσει​ς Υπουργού και Υφυπουργού ΠΕΚΑ, με τον Κύπριο Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη

Αθήνα, 14 Μαΐου 2013

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Στο πλαίσιο της στενής διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα της Ενέργειας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, είχαν σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη.

Οι επαφές του Κύπριου Υπουργού Ενέργειας στην Αθήνα, αποτελούν έμπρακτη υλοποίηση της απόφασης που έλαβαν οι κ.κ Λιβιεράτος και Λακκοτρύπης τον περασμένο Μάρτιο στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους στη Λευκωσία, για θεσμοθέτηση συναντήσεών τους ανά τρίμηνο προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των κοινών δράσεων Κύπρου και Ελλάδας στα θέματα ενέργειας.



Κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΚΑ, ο κ. Λακκοτρύπης συνοδευόταν από τον αν. Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού ΥΠΕΞ, Πρέσβη Τάσο Τζιωνή, καθώς και τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Μιχάλη Καραγιώργη, ενώ και στις δύο συναντήσεις συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, Κων/νος Μαθιουδάκης.

Οι κ.κ Λιβιεράτος και Λακκοτρύπης συζήτησαν διεξοδικά όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε αναλυτικά τον Κύπριο ομόλογό του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στον τομέα της έρευνας, εξόρυξης και αξιοποίησης των Υδρογονανθράκων, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα που δρομολογεί η Ελλάδα αναφορικά με τη διαχείριση των ενεργειακών πηγών της.

Αντιστοίχως, ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, σκιαγράφησε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Y/A και ενημέρωσε για τις διεθνείς επαφές που είχε πρόσφατα με ομολόγους του στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για τη συνέχιση και εντατικοποίηση της στενής διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα της Ενέργειας.

Αμέσως μετά, ο κ. Λακκοτρύπης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η τριμερής συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που έχει ξεκινήσει σε τεχνικό επίπεδο για θέματα ενεργειακών υποδομών.

Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία και πολύ καλές επαφές των δύο Κυβερνήσεων, που μπορούν να διασφαλίσουν την ευοίωνη προοπτική και τον σταθεροποιητικό ρόλο τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, στη διαμορφούμενη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα να συμβάλλουν καθοριστικά στις προσπάθειες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε.
ΥΠΕΚΑ

14/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin