Thursday, May 16, 2013

Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ στα Σχέδια Ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Την κάθετη αντίθεσή της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το σχέδιο «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, γι’ αυτό άλλωστε, σημειώνεται, προχώρησε η διάσπαση της επιχείρησης σε χωριστά τμήματα προκειμένου να μπορεί να πουληθεί κομμάτι κομμάτι.

Η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι υπακούει τυφλά στις επιταγές της τρόικας και των δανειστών χωρίς να λαμβάνει υπόψη το δημόσιο συμφέρον και τις επιπτώσεις του ξεπουλήματος για τους καταναλωτές και συμπληρώνει ότι δίνεται έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες μια εταιρεία που στήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού τα τελευταία εξήντα χρόνια και οι τεράστιες επενδύσεις που έκανε.



Επίσης, η ΓΕΝΟΠ θεωρεί ότι η διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος ενώ χαρακτηρίζει βέβαιες τις απολύσεις και τις δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Τέλος εκτιμά ότι για να προχωρήσουν τα κυβερνητικά σχέδια θα πρέπει να υπερσκελιστούν τα νομικά προβλήματα που γεννιούνται από την «ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ».

.energia.gr
16/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin