Friday, May 24, 2013

Η συμβολαιακή γεωργία λύση σε δύσκολους καιρούς ... ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

 ΦΩΤΟ: xronos.gr
-

Ανοικτό κάλεσμα της Τράπεζας Πειραιώς και του Δημήτριου Πέτσα στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση για τους βαμβακοπαραγωγούς στις 6.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αρκάδια» Κομοτηνής...

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλος Αντωνιάδης μιλά για «συναλλακτικό εξορθολογισμό», που εξασφαλίζει πόρους και ρευστότητα για τον παραγωγό....

Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στον οποίο εντάχθηκε πρόσφατα η ATEbank, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.....
 

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ήταν η πρώτη εγχώρια βιομηχανία που καθιέρωσε, προ πεντηκονταετίας και περισσότερο, τη συμβολαιακή γεωργία στην καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων. Άλλες περιπτώσεις συμβολαιακής γεωργίας αφορούν στις βιομηχανίες τοματοπολτού, αναφορικά με την καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας, και αντίστοιχα τις εταιρείες ζυμαρικών για το σκληρό σιτάρι, τις εταιρείες οσπρίων για φασόλια και φακή, αλλά και τις αλυσίδες λιανικής πώλησης ή τις βιομηχανίες μεταποίησης λαχανικών, είτε για κατάψυξη, αναφορικά με την καλλιέργεια προϊόντων όπως το φασολάκι, ο αρακάς, το σπανάκι, η αγκινάρα και το μπρόκολο, είτε για προτηγάνισμα (πατάτα) είτε για τουρσί (πιπεράκι, αγγουράκι) είτε για αφυδάτωση (πιπεριά).  Η συμβολαιακή γεωργία είναι σχετικά πρόσφατη δραστηριότητα των εταιρειών ζυθοποιίας για την παραγωγή κριθαριού. Ενώ την είδαμε να υλοποιείται σε ροδακινοπαραγωγούς, σε καπνοπαραγωγούς και από σήμερα και σε βαμβακοπαραγωγούς. 
Η σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο «Αρκάδια» Κομοτηνής στις 6.00 μ.μ. λύνει το σχετικό γρίφο με απόλυτη επάρκεια και τοποθετήσεις εξειδικευμένων στελεχών του Ομίλου Πειραιώς.
«Τη συμβολαιακή γεωργία την εφαρμόζω εδώ και 4 χρόνια, γνωρίζουμε πολύ καλά τα πλεονεκτήματα για τον αγρότη και μάλλον είναι η λύση του μέλλοντος που θα διασφαλίζει και τις δύο πλευρές», θα πει ο Δημήτριος Πέτσας που ρωτήθηκε σχετικά. Ενώ ο αγρότης διασφαλίζει την πώληση με το συμφωνητικό από τον αγοραστή του προϊόντος και η Τράπεζα χρηματοδοτεί τον αγρότη χωρίς την παρουσία εγγυητή στηρίζοντας ουσιαστικά την καλλιέργεια και καλύπτοντας τα έξοδά της.  

Το ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, αυτό είναι προσωπικό επίτευγμα του Χριστόδουλου Αντωνιάδη που είναι πάντα κοντά στον αγροτικό κόσμο.» θα συμπληρώσει ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι με την χρηματοδότηση, ο αγρότης πλέον δεν έχει άγχος μπορεί να σπείρει τα χωράφια του να διευκολυνθεί οικονομικά. Μπορούν όλοι οι αγρότες και βαμβακοπαραγωγοί ναρθούν στην εκδήλωση να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα της συμβολαιακής γεωργίας  που διασφαλίζει για τους παραγωγούς την απορρόφηση της παραγωγής τους και την προμήθεια των α΄ υλών για τους αγοραστές με ευκολία ενώ διευκολύνει τον μακροπρόθεσμο οικονομικό προγραμματισμό και για τις δυο πλευρές, προκαθορίζει τις καλύτερες δυνατές τιμές αγοράς & πώλησης χωρίς την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από μεσάζοντες.


Στρατηγική κίνηση του Ομίλου Πειραιώς πλέον η συμβολαιακή γεωργία
Η συμβολαιακή γεωργία είναι η πρώτη στρατηγική κίνηση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στον αγροτικό τομέα, με τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας να είναι οι πρώτοι που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που θα παρέχει οι καπνοπαραγωγοί των Σερρών και πιο πρόσφατα με την σημερινή εκδήλωση οι βαμβακοπαραγωγοί της Ροδόπης
Ψυχή του όλου εγχειρήματος που παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά ο  Χριστόδουλος Αντωνιάδης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και μαζί του οι γενικοί διευθυντές Ιωάννης Παπαδόπουλος και Ιωάννης Σγουροβασιλάκης συνοδευόμενοι από ομάδα ανώτερων στελεχών του Ομίλου, που εξειδικεύουν τα πλεονεκτήματα της συμβολαιακής γεωργίας σε κάθε περιοχή και για κάθε προϊόν. 
Στην Ροδόπη το πρόγραμμα ξεκινάει μέσω του Ομίλου Πέτσα  και συγκεκριμένα μέσω των εκκοκκιστηρίων Κλωστηρίων Βορείου Ελλάδας. Όπως υποστηρίζουν η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας του Ομίλου Πειραιώς αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την παράδοση κι επεξεργασία στις εγκαταστάσεις των Εκκοκκιστηρίων Κλωστηρίων Βορείου Ελλάδος Α.Ε. μέλος του  Ομίλου εταιρειών Δημήτριου Πέτσα.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΑΝΦΑΝΗΣ
24/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin