Friday, May 17, 2013

ΥΠΑΜ ΚΥΠΡΟΥ: Στήριξη στο Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας

Τη στήριξή του προς το Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας Κύπρου εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου στο Υπουργείο Άμυνας.
Ο κ. Φωτίου είπε ότι κατά τη συνάντηση «συζητήσαμε μια σειρά από θέματα και προβλήματα που απασχολούν το Σύνδεσμο και άπτονται του Υπουργείου Άμυνας», ενώ συνεχάρη το Σύνδεσμο για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ανέφερε ότι «ως πολιτεία και ως Κυβέρνηση επιβάλλεται να στηρίξουμε τον τομέα αυτό και αυτό θα κάνουμε», διαβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου που ήταν παρών στη συνάντηση ότι θα είναι δίπλα τους.  



Εξέφρασε, επίσης, τη σιγουριά του ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος μπορούν να επιλυθούν με καλή θέληση, προσθέτοντας ότι σ’ αυτή τη κρίσιμη περίοδο που διέρχεται ο τόπος λόγω της οικονομικής κρίσης «στόχος όλων θα πρέπει να είναι να βρούμε τις σωστές λύσεις και να στηρίξουμε την ανάπτυξη ώστε να έχουμε και νέες θέσεις εργασίας και να τονωθεί η αγορά».

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, είπε, «η στήριξή μου προς το Σύνδεσμο θα είναι σταθερή όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια».  

Ο Γραμματέας του Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας Κύπρου Χρίστος Τσίγκης έκανε λόγο για μια εξαιρετική συνάντηση και ευχαρίστησε το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ «για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για υλοποίηση έργων».

«Θα έχουμε συναντήσεις και με άλλους υπουργούς και με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα διάφορα θέματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίγκης είπε, επίσης, ότι θα πρέπει να προκηρυχτεί ένα σχέδιο χορηγιών για τα αιολικά πάρκα «για ακόμα κάποια μεγαβάτ διότι ο τόπος μας διανύει σήμερα μια πολύ κρίσιμη περίοδο» .

Σημείωσε ότι τα έργα που αφορούν ανανεώσιμες  πηγές ενέργειας θα βοηθήσουν, μεταξύ άλλων στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είπε ακόμη ότι «η Κύπρος σήμερα βρίσκεται στο χάρτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  κυρίως λόγω των αιολικών πάρκων».

Καταλήγοντας, είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα της ανάγκης αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο.

.sigmalive.com
17/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin