Wednesday, May 22, 2013

Απάντηση ΥΠΕΚΑ σε ανακοίνωση Ευρωβουλευ​τή του ΣΥΡΙΖΑ


 Αθήνα, 22 Μαΐου 2013
Το ΥΠΕΚΑ διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, σχετικά με υποτιθέμενη προσπάθεια του Υπουργείου να ματαιώσει επίσκεψη διερευνητικής αποστολής της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Το ΥΠΕΚΑ ούτε θέλησε να ματαιώσει, ούτε πίεσε για να αναβληθεί η επίσκεψη. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο : υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ διευκόλυναν το έργο της Επιτροπής και είχαν προγραμματίσει τις σχετικές συναντήσεις. Το Υπουργείο επιθυμεί τη συνεργασία με την Επιτροπή Αναφορών, προκειμένου το Ευρωκοινοβούλιο να αποκτήσει πλήρη και ακριβή εικόνα του ζητήματος της διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα μας.

Επιπλέον σημειώνουμε ότι, το ΥΠΕΚΑ ενημερώθηκε για την αναβολή (και όχι ματαίωση) της επίσκεψης μόλις σήμερα, πολύ αργότερα δηλαδή από τον ίδιο τον κ. Χουντή. Οι κατηγορίες του κ. Χουντή περί πιέσων του ΥΠΕΚΑ διαψεύδονται ακόμη και από τον ίδιο, αφού στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου παραδέχεται ότι η επίσκεψη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος κάποιων μελών της Επιτροπής Αναφορών. Αυτό ακριβώς έμαθε επισήμως σήμερα και το ΥΠΕΚΑ.
Τα περί πιέσεων κυβερνητικών παραγόντων και ταυτίσεων με επενδυτικά σχέδια, τα οποία αναφέρει ο κ. Χουντής σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, είναι παντελώς ανυπόστατα.
22/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin