Thursday, May 09, 2013

Σε δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ επιμένει η «Θεσ/νίκη Ανοιχτή Πόλη»

Αποφασισμένη να αναλάβει δράση δηλώνει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», προκειμένου να διενεργηθεί τοπικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ). 


Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η παράταξη επεσήμανε ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η μη ύπαρξη Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που απαιτείται για τη ρύθμιση ζητημάτων του τοπικού δημοψηφίσματος. Για παράδειγμα, ανέφερε, μπορούν να αξιοποιηθούν τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τον «Καλλικράτη» και τον νόμο 4023. Γι’ αυτό και η «Ανοιχτή Πόλη» πρόκειται να ασκήσει πιέσεις  στη διοίκηση του δήμου, προκειμένου να δρομολογήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. 
 
«[...]Το ΠΔ μόνο δευτερεύοντα στοιχεία μπορεί να καλύψει. Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διενεργηθεί με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Θα μπορούσε ενδεχομένως να προκληθεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», ανέφερε μεταξύ άλλων η συνταγματολόγος Ιφιγένεια Καμτσίδου.
 
Η διενέργεια του δημοψηφίσματος αποφασίστηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου, όπως συνέβη και σε άλλους δήμους. 
 
«Για εμάς το δημοψήφισμα έχει τεράστια πολιτική σημασία, γιατί βάζει το ζήτημα ποιος αποφασίζει [για τη διαχείριση δημόσιων αγαθών]», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, γνωστοποιώντας ότι η ομώνυμη παράταξη του δήμου Αθηναίων θα προτείνει δημοψήφισμα για την ΕΥΔΑΠ.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
9/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin