Tuesday, April 30, 2013

Μέχρι αύριο η βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

Μέχρι αύριο Μεγάλη Τετάρτη έχει περιθώριο η Emma Delta Ltd για να καταθέσει τη βελτιωμένη της προσφορά για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα είναι προγραμματισμένο για αύριο στις 2 μ.μ. και εκεί θα ξεκαθαρίσει κατά πόσον το μοναδικό σχήμα που κατέθεσε έγκυρη προσφορά για την απόκτηση της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στον ΟΠΑΠ θα αυξήσει το ποσό που είχε συμπεριλάβει στον φάκελο που ανοίχθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.


Σύμφωνα με το in.gr, η αρχική προσφορά της Emma Delta ήταν στα 622 εκατ. ευρώ, ενώ το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει θέσει ως κατώτατο όριο τα 650 εκατ. ευρώ που είναι η αποτίμηση του ανεξάρτητου οίκου Duff & Phelps. Έτσι, η Emma Delta καλείται να βελτιώσει την προσφορά της κατά 28 εκατ. ευρώ, κάτι που αναμένεται και να πράξει.
  • Η αγορά προεξοφλεί ότι η Emma Delta θα καταθέσει βελτιωμένη προσφορά που θα κινείται στα επίπεδα των 660-670 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η Emma Delta, του Τσέχου επιχειρηματία Γίρι Σμετς και του ομίλου Μελισσανίδη, είναι ο μοναδικός υποψήφιος επενδυτής που παραμένει στη διεκδίκηση του ΟΠΑΠ. Μάλιστα, ο Σμέτς αναμένεται σήμερα Τρίτη στην Αθήνα προκειμένου αύριο να έχει επαφές με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.
.agelioforos.gr
30/1/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin