Thursday, April 04, 2013

Καθαρίσαμε την παραλία Αλυκών Κίτρους!

Εθελοντές από την Κατερίνη, τον Κορινό και άλλους γειτονικούς οικισμούς, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν την Κυριακή 31 Μαρτίου στον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό που έγινε στην παραλία Αλυκών Κίτρων. 

Μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε χαρίζοντας μία ηλιόλουστη μέρα, αλλά και με τη συννεφιά η παραλία ήταν ιδιαίτερα γοητευτική. Ήταν όμως και γεμάτη με πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια για καφέ, καπάκια, δίχτυα, αλλά και πολλά λάστιχα, τα οποία απομακρύναμε και την αφήσαμε καθαρή και όμορφη!

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι μαθητές σχολείων της Χαριλάου που συμμετέχουν σε ειδικό πρόγραμμα προστασίας της θάλασσας που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία μυδοκαλλιεργητών της περιοχής.


Οι ομάδες και οργανώσεις που συμμετείχαν ήταν οι Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008, ο Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Κατερίνης, ο Μ.Π.Α. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κατερίνης, ο Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας Τρίτωνες Κατερίνης και η Οικολογική Ομάδα Κατερίνης Μητέρα Γη.
 To σημείο εκκίνησης, λίγο πιο κάτω από το εκκλησάκι.........Περισσότερες φωτογραφίες στο: Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin