Thursday, April 11, 2013

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με Ρώσους αξιωματούχους για τον προσκυνηματικό τουρισμό

H συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου με τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας για θέματα τουρισμού.
Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Τουρισμού και αναπληρωτής διευθυντής του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού, Ευγένιος Πιζαρέφσκι, ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας, Εμπορίου, Υγείας αλλά και φορέων που ειδικεύονται στον τουρισμό. Τους Ρώσους αξιωματούχους συνόδεψαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, εκπρόσωποι συναρμόδιων υπουργείων, καθώς και ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με στελέχη του ίδιου γραφείου.

Ο κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στη ρωσική αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία και την ευκαιρία που είχε να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αναφέρθηκε και στους δεσμούς των δύο λαών με κυρίαρχο στοιχείο την κοινή πιστή.

Ο υφυπουργός Τουρισμού της Ρωσίας επεσήμανε ότι η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο είναι από τις σημαντικότερες συναντήσεις που έκαναν τα μέλη της αντιπροσωπείας στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους, τονίζοντας την επιθυμία τους να έχουν την ευχή και την ευλογία του Μακαριότατου πριν ολοκληρώσουν οποιαδήποτε συνεργασία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ήδη οι Εκκλησίες Ρωσίας και Ελλάδας έχουν υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας στον προσκυνηματικό τουρισμό.
.agelioforos.gr
11/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin