Thursday, April 11, 2013

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παραμένει «φιλικό προς το περιβάλλον»

Τις αρχές της βιώσιμης και περιβαλλοντικά φιλικής πολιτιστικής διαχείρισης υιοθετεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Megaro Goes Green» που εφαρμόζεται από τα τέλη του 2012.
Το σύνολο του προσωπικού κλήθηκε να συμμετάσχει, ακολουθώντας μια σειρά άμεσων και απλά εφαρμόσιμων μέτρων που αφορούν την καθημερινότητα στην επικοινωνία, στις εκτυπώσεις και στη διαχείριση ηλεκτρονικών συσκευών.



Πρόκληση αποτελεί και το γεγονός ότι καλούνται να αναζητήσουν και να προτείνουν μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

«Από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του προγράμματος διαφαίνεται η θετική ανταπόκριση και κινητοποίηση των εργαζομένων, όπως και η δυνατότητα αποκόμισης μετρήσιμου οικονομικού οφέλους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τη μείωση του κεντρικά ελεγχόμενου φωτισμού στους χώρους των γραφείων έχει παρατηρηθεί εξοικονόμηση ενέργειας έως και 20% κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

«Οι διαπιστώσεις αυτές ώθησαν το πρόγραμμα να μεγαλώσει και να επεκταθεί, ώστε σταδιακά να καλύψει όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και σε βάθος χρόνου. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκε χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες φάσεις, με ορίζοντα τη διετία 2013-2015» προσθέτουν οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος που σχεδιάστηκε με την ευκαιρία του διεθνούς συνεδρίου «Βιωσιμότητα και Πολιτισμός – Βιώσιμη Πολιτιστική Διαχείριση» από το Ίδρυμα Heinrich Boell, το Goethe Institut και το Δίκτυο Mitos21 (19 και 20 Απριλίου).

Εισηγήτρια του προγράμματος υπήρξε η Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού δικτύου θεάτρων Mitos21 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΘ, Ιφιγένεια Ταξοπούλου. Τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς και το μελλοντικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Megaro Goes Green» θα παρουσιασθούν στις 20 Απριλίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου.

.tanea.gr
11/4/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin