Tuesday, April 09, 2013

Συναγερμός για υπερχείλιση Στρυμόνα - Κερκίνης .... ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Σε συναγερμό βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για τον κίνδυνο υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα και της Λίμνης Κερκίνης, μετά την τριήμερη βροχόπτωση στο νομό Σερρών , αλλά και τη Βουλγαρία
Η λίμνη Κερκίνη για ακόμη μία φορά δεν άντεξε τους όγκους του νερού από τον ποταμό Στρυμόνα, που έρχεται ορμητικός από τη Βουλγαρία, με συνέπεια τα νερά της να χύνονται στο μεγάλο ποταμό, που διασχίζει το νομό Σερρών, καταβροχθίζοντας τα πρόχειρα φράγματα που στήθηκαν παράκτια του και πλημμυρίζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους δήμους Βισαλτίας, Εμμ.Παπά και Αμφίπολης.


Συνεργεία των εν λόγω δήμων και κάτοικοι των περιοχών βρίσκονται από νωρίς παράκτια του ποταμού Στρυμόνα τοποθετώντας σακιά με άμμο, σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσουν απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης Γιώργο Βογιατζή «η ελλιπής χρηματοδότηση γα τα αναγκαία επισκευαστικά έργα στη λίμνη Κερκίνη, οδηγεί σε αδράνεια την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναγκάζεται να ανοίξει τα φράγματα της λίμνης προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση της».
 .ethnos.gr
9/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ 2012:

2 comments:

  1. Σήμα κινδύνου για το Στρυμόνα....

    Η τριήμερη συνεχής βροχόπτωση στο νομό Σερρών έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθώς η λίμνη Κερκίνη δεν άντεξε τους όγκους του νερού από τον ποταμό Στρυμόνα που κατεβαίνει από τη Βουλγαρία.

    Σε μια προσπάθεια να σωθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, συνεργία των δήμων Βισαλτίας, Εμμ.Παπά και Αμφίπολης τοποθετούν σακιά με άμμο καθώς τα νερά της λίμνης Κερκίνης παρέσυραν τα πρόχειρα φράγματα που είχαν στηθεί παράκτια του Στρυμόνα.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης Γιώργο Βογιατζή «η ελλιπής χρηματοδότηση γα τα αναγκαία επισκευαστικά έργα στη λίμνη Κερκίνη, οδηγεί σε αδράνεια την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναγκάζεται να ανοίξει τα φράγματα της λίμνης προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση της».

    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=356449
    9/4/13

    ReplyDelete
  2. Σέρρες: Έσπασαν τα πρώτα φράγματα-Κινδυνεύουν τα χωράφια....

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ Τίμος Φακαλής

    Στο κόκκινο βρίσκονται οι δήμοι Βισαλτίας και Αμφίπολης του νομού Σερρών λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα που έρχεται ορμητικός από τη Βουλγαρία και της λίμνης Κερκίνης. Το φράγμα της ζώνης των 500 στα σύνορα, μια νεκρή περιοχή που λειτουργεί ως ανάχωμα για τις καλλιέργειες έχει σπάσει και απειλεί τα Κερδύλλια και τη Μαυροθάλασσα.

    «Νερά δεν μπήκαν μέσα στα χωράφια ακόμη ωστοσο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» δήλωσε στο agelioforos.gr ο δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής Από την Κερκίνη κατεβαίνουν 200 κυβικά νερού ανά δευτερόλεπτο, την ώρα που το φράγμα μπορεί να δεχθεί μόλις 100-150 κυβικά.

    «Αν σπάσει το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη για την περιοχή» τονίζει στο agelioforos.gr ο δήμαρχος Βισαλτίας Δημήτρης Καλαϊτζής

    Σύμφωνα με τον Γιώργο Βογιατζή «η ελλιπής χρηματοδότηση γα τα αναγκαία επισκευαστικά έργα στη λίμνη Κερκίνη, οδηγεί σε αδράνεια την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναγκάζεται να ανοίξει τα φράγματα της λίμνης προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση της».

    Στο μεταξύ συνεργεία των εν λόγω δήμων και κάτοικοι των περιοχών βρίσκονται από νωρίς παράκτια του ποταμού Στρυμόνα τοποθετώντας σακιά με άμμο, στην προσπάθειά τους να σώσουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=174959
    9/4/13

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin