Monday, April 29, 2013

Δεν θα επενδύσει ξανά σε φωτοβολταϊκά η ΑΛΚΟ ... Ολοκλήρωσε τις επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου

Tις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς ύψους 1,25 Kwp ολοκλήρωσε η ΑΛΚΟ Ελλάς, όπως είχε προγραμματίσει ύψους  2,5 εκατ. ευρώ περίπου. Ειδικότερα,  ολοκληρώθηκε  (οριστική σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ) η επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού 498,2 Kwp επί της στέγης του εργοστασίου της ,στην θέση Κύριλλο στον Ασπρόπυργο και της θυγατρική της κατά 99 % « ΑΛΚΗΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ -Ε.ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» στην θέση  Κοτρώνι του  Δήμου Αφιδνών του νομού Αττικής, ισχύος 749,11 Kwp (προσωρινή σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ).

Η εταιρεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς  και ως εκ τούτου μεταβίβασε στην αξία κτήσεως τους (990 ευρώ) τέσσερις από  θυγατρικές της που έχουν τον ανωτέρω σκοπό  και ευρίσκεται στην διαδικασία μεταβίβασης των υπολοίπων έξι.

Επίσης η εταιρεία ALTHRA ENERGY ΕΠΕ,(θυγατρική της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ) και η GROUPAL ENERGY ΕΠΕ, (θυγατρική της ΓΚΡΟΥΠΑΛ ΓΚΡΟΥΠ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΕΛΛΑΣ) με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τους δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεων τους σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς αλλά θα λυθούν και θα τεθούν σε καθεστώς εκκαθάρισης. 
29/4/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin