Wednesday, April 24, 2013

Βιολογικοί λαχανόκηποι σε 100 σχολεία της Κύπρου


Με εκδήλωση στο Γυμνάσιο Γερίου και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, του Δημάρχου Γερίου και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος εγκαινιάστηκε η εκστρατεία για δημιουργία βιολογικών λαχανόκηπων σε 100 σχολεία της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η εκστρατεία, η οποία διεξάγεται με την υποστήριξη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, στόχο έχει την ανάπτυξη της σχέσης των παιδιών με τη φύση μέσα από μια περιβαλλοντική δραστηριότητα που καλλιεργεί ταυτόχρονα την κοινωνική συνείδηση, δημιουργεί επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες και παράγει υγιεινά τοπικά προϊόντα.

Σε δήλωση της η κ. Παναγιώτου συνεχάρη για την πρωτοβουλία το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Γερίου – παιδιά και δασκάλους - το Δημαρχείο Γερίου και τις εταιρείες Premier Shukuroglou και Φυτώρια Σολωμού που στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης αποφάσισαν να προσφέρουν σε 100 συνολικά σχολεία καθοδήγηση και δωρεάν κόμποστ –εδαφοβελτιωτικό λίπασμα και σπορόφυτα και κάλεσε τις Τοπικές Αρχές και άλλες εταιρείες να ενταχθούν στο πρόγραμμα ώστε να καταστεί δυνατή η επέκταση του.

"Η διαδικασία του σχεδιασμού, του φυτέματος και της κομποστοποίησης ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι φροντίζουν με υπευθυνότητα τους λαχανόκηπους δείχνοντας μας το δρόμο για οικολογική παραγωγή και κοινωνική αλληλεγγύη", καταλήγει η ανακοίνωση.
.kathimerini.com.cy
24/4/13


No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin