Thursday, March 07, 2013

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για την αναμόρφωση του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Συνεργασία για αναμόρφωση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα συνυπέγραψαν σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με το Γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Ομάδα Δράσης (Task Force).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα παρασχεθεί τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα δύο φάσεων στο διάστημα 2013-15, συνολικού κόστους 1 εκ. ευρώ , το οποίο θα καλύψει κατά 75% η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 25% το Γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος.



Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει τη μελέτη του τεχνολογικού κόστους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη δημιουργία συνεργασιών στο πλαίσιο της Κοινοτικής Οδηγίας και την εφαρμογή καλών πρακτικών στον υποστηρικτικό μηχανισμό των ΑΠΕ.

Στόχος της συνεργασίας είναι να συμβάλει στην προετοιμασία ενός Οδικού Χάρτη, και την κατάρτιση της στρατηγικής για την εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, και παράλληλα η δημιουργία ενός υγιούς επενδυτικού περιβάλλοντος για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του ενεργειακού δυναμικού της χώρας.

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, μετά την υπογραφή της δήλωσης προθέσεων επισήμανε ότι, "Η αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Εμπειρίας αποτελεί ισχυρό σύμμαχο για την επίτευξη των στόχων μας, δηλαδή την διασφάλιση της αξιοπιστίας του συστήματος, την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και τη δημιουργία μίας υγιούς αγοράς προς όφελος του τελικού καταναλωτή”.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin