Monday, March 25, 2013

Υπ. Εμπορίου: Το φυσικό αέριο η μεγάλη προοπτική για την Κύπρο ....«Αυτή η προοπτική θα πρέπει να διασφαλιστεί με σύμπνοια και ομόνοια»

Ως τη μεγάλη προοπτική για το αύριο χαρακτήρισε το φυσικό αέριο ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, υποδεικνύοντας πως αυτή η προοπτική θα πρέπει να διασφαλιστεί με σύμπνοια και ομόνοια.
Διαβεβαίωσε παράλληλα πως κανένας σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει όσον αφορά την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Λευκωσία ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι το φυσικό αέριο είναι η μεγάλη προοπτική της Κύπρου για το αύριο και πρέπει όλοι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα με ψυχραιμία και να εξετάσουμε όλες εκείνες τις κινήσεις που θα φέρουν στον τόπο καλύτερες μέρες.
«Σίγουρα είναι η προοπτική του λαού μας και θα το διασφαλίσουμε όλοι μαζί με ομόνοια και σύμπνοια» σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει αλλάξει  κάτι σε σχέση με την 2η επιβεβαιωτική γεώτρηση η οποία αναμένεται εντός Ιουνίου, ο κ. Λακκοτρύπης ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν έχει αλλάξει κανένα σχεδιασμός με τις εταιρείες με τις οποίες έχουν υπογραφεί συμβόλαια» και πως ο ίδιος έχει συναντηθεί με εκπροσώπους όλων των εταιρειών την περασμένη βδομάδα «και επιβεβαιώνουν τα θετικά τους σχέδια».
Ο Υπουργός Εμπορίου ζήτησε από τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας και απηύθυνε έκκληση τόσο προς τους επιχειρηματίες όσο και προς τους ιδιώτες για ψυχραιμία.
Σημείωσε πως από την πλευρά του το Υπουργείο Εμπορίου θα έχει σήμερα μια σύσκεψη με τον ΚΟΤ έτσι ώστε να καταστεί βέβαιο ότι δεν θα επηρεαστεί η τουριστική σεζόν. Υπενθύμισε ότι την προηγούμενη βδομάδα βρισκόταν στη Μόσχα υποδεικνύοντας ότι η σεζόν προδιαγράφεται «πολύ καλή», και επανέλαβε ότι θα πρέπει να εξευρεθούν οι τρόποι έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα πειστούν οι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού ότι η κατάσταση στην Κύπρο έχει σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να υπάρξει μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό.
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το Υπουργείο θα εξετάσει με την ΡΑΕΚ και την ΑΗΚ τρόπους μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και πως για το σκοπό αυτό έχει ήδη ζητήσει από την ΡΑΕΚ να του ετοιμάσει μια σχετική μελέτη έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος για επιχειρήσεις αλλά και για ευάλωτες ομάδες.
Είπε ακόμη ότι εξετάζονται κάποια προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις  και άλλα προγράμματα που να προωθούν την νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα.
.kathimerini.com.cy
25/3/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin