Sunday, March 10, 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Παράταση 1 έτους στις εγκαταστάσεις επαναχρησιμοποίησης υγρών αποβλήτων για τη συμμόρφωση με το νέο πλαίσιο

Παράταση ενός έτους δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και επαναχρησιμοποιήσης υγρών αποβλήτων προκειμένου να συμμορφωθούν με το νέο θεσμικό πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, μεταξύ άλλων, το υπουργείο προχώρησε σε τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ.
Η τροποποίηση έγινε κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και προωθείται προς συνοπογραφή απο τα συναρμόδια υπουργεία.

Από τη μέχρι σήμερα, διετή σχεδόν, εφαρμογή της ΚΥΑ, ανέκυψαν θέματα σχετικά με την αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων επαναχρησιμοποίησης και τις ακολουθούμενες διαδικασίες. Κρίθηκε οτι χρειάζονται αποσαφηνίσεις και διορθώσεις ενώ προέκυψε ανάγκη παροχής πρόσθετου χρόνου στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις/δραστηριότητες για την εναρμόνισή τους με τους όρους και περιορισμούς που θέτει.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων και της κατάργησης των αδειών διάθεσης λυμάτων ή βιομηχανικών αποβλήτων, κρίθηκε σκόπιμη η κατάργηση της άδειας επαναχρησιμοποίησης και η αντικατάστασή της από την Απόφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ή τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.
.imerisia.gr
8/3/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin