Sunday, February 03, 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός ρυπογόνων εργοστασίων στη Νήσου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας και απαίτηση κλεισίματος των δύο χημικών εργοστασίων που λειτουργούν εντός οικιστικής ζώνης στο Πέρα Χωριό Νήσου, πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής. Κάνουν λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους ενώ   προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων την ώρα που τα 2 εργοστάσια θα βρίσκονται υπό κατάληψη και για τις υπόλοιπες 2 ημέρες.
Είναι η ώρα για δράση των πολιτών για να προστατεύσουν από μόνοι τους την υγεία τους, δήλωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος έδωσε το παρών του σε σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της κοινότητας Πέρα Χωρίο Νήσου/ Νήσου κατά της συνεχιζόμενης ρυπογόνου λειτουργίας δυο χημικών εργοστασίων. Ο αποκλεισμός των ρυπογόνων εργοστασίων θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.

"Είναι καιρός οι πολίτες να αντισταθούν στην απειλή κατά της υγείας τους και κατά της ποιότητας ζωής τους. Είναι ώρα για δράση των πολιτών. Οι πολίτες και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε αυτοάμυνα. Αφού - σύμφωνα και με την πρόσφατη έκθεση του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα δεν κατάφεραν να τους προστατεύσουν από τις παράνομες δραστηριότητες των εργοστασίων- έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύσουν από μόνοι τους την υγεία τους", ανέφερε σε ομιλία του ο κ. Περδίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων.
Όπως είπε, στην πρόσφατη έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως καταγράφονται μια σειρά από παραλείψεις των αρμοδίων που επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη λειτουργία των δύο εργοστασίων μέσα σε κατοικημένη περιοχή, γεγονός που πιθανόν να συνδέεται με την εμφάνιση μεγάλου αριθμού περιπτώσεων καρκίνου στην περιοχή.
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας) υπενθυμίζει την ανάδειξη του θέματος από τους Οικολόγους, την εγγραφή του θέματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα διαρκή διαβήματα για επτά χρόνια σε όλα τα αρμόδια τμήματα.
.sigmalive.com
3/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin