Tuesday, January 29, 2013

Επενδύσεις στις Διασυνδέσεις Φ. Αερίου Υπόσχεται η Sintez Ώστε να Μετατρέψει την Ελλάδα σε Διεθνή Κόμβο

Την ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο φυσικού αερίου σκοπεύει να επιτύχει η ρωσική Sintez, μέσω της απόκτησης της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ. Ο τρόπος για να το πετύχει αυτό θα είναι μέσω των επενδύσεων στις υποδομές και την κατασκευή διεθνών διασυνδέσεων, όπως για παράδειγμα με τα Σκόπια, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντα, Αντρέι Κορόλεφ.

Δεδομένης της παρουσίας της ρωσικής εταιρείας στα Βαλκάνια σε χώρες όπως τα Σκόπια, όπου και διαθέτει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με αέριο ισχύος 220 MW, ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez, Αντρέι Κορόλεφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο naturalgaseurope.com ότι έχει νόημα η υλοποίηση αυτών των διασυνδέσεων, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την ελληνική πλευρά.
Σε κάθε περίπτωση, η Sintez διαφημίζει την πρόθεσή της να μετατρέψει την Ελλάδα σε κόμβο φυσικού αερίου: «Θεωρούμε ότι η ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ είναι περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας που μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην μεταμόρφωση της Ελλάδας σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη, διευρύνοντας τις πηγές του αερίου και εν τέλει οδηγώντας σε πιο ανταγωνιστικές τιμές που θα στηρίξουν και την ανάκαμψη».
Επίσης, ο Κορόλεφ τόνισε ότι «τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Έχουμε δραστηριοποιηθεί επί 25 χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση και σε χώρες όπως η Ναμίμπια και η Ινδονησία, άρα η εταιρεία μας γνωρίζει πως είναι να δουλεύεις σε ένα μεταβατικό περιβάλλον με προκλήσεις».
Παράλληλα, ο Κορόλεφ διευκρίνισε ότι για την περίπτωση της Sintez και της θυγατρικής της, Negusneft, δεν προκύπτει κάποιου είδους πρόβλημα σε σχέση με τις κοινοτικές αρχές και το τρίτο ενεργειακό πακέτο, αφού σε αντίθεση με την Gazprom, είναι ιδιωτικές εταιρείες και όχι κρατικοί παραγωγοί φυσικού αερίου.
 .energia.gr
29/01/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin