Wednesday, January 23, 2013

Έκθεση RBS: Το Φυσικό Αέριο θα ξεχρεώσει την Κύπρο

Γ. Λιλλήκας: Απεμπλοκή από το Μνημόνιο με αξιοποίηση του Φυσικού μας Αερίου.

Απεμπλοκή από το Μνημόνιο και αποφυγή των καταστροφικών συνεπειών του για την κυπριακή οικονομία «είναι εφικτή με την άμεση αξιοποίηση μέρους του φυσικού μας αερίου στο Οικόπεδο 12», καταθέτει ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας. Λαμβάνοντας υπόψη την προγραμματισμένη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 μέσα στους προσεχείς μήνες και χρησιμοποιώντας σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία, ο κ. Λιλλήκας εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Κύπρος μπορεί να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές προπωλώντας μέρος των αποθεμάτων του φυσικού της αερίου.


Επιβεβαιωτικές της πρότασης του κ. Λιλλήκα είναι οι εκτιμήσεις διεθνών χρηματοπιστωτικών Οργανισμών και ειδικών επιστημόνων σε θέματα ενέργειας. Συγκεκριμένα:

1. «Τα αποθέματα του φυσικού αερίου στην Κύπρο θα υπερισχύσουν του τραπεζικού χρέους καθιστώντας τη χώρα μια από τις πιο αξιόχρεες στην Ευρωζώνη». (Έκθεση της Royal Bank of Scotland – 15/1/2013) 

2. «Τα Οικόπεδα της Κύπρου αξίζουν €1,4 τρισεκατομμύρια». (Νίκος Λυγερός: στρατηγικός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά σε ενεργειακά θέματα, Ομιλία στη Δημοσιογραφική Εστία – 12/12/2012) 

3. «Αν ήθελε το κράτος, μπορούσε να πωλήσει μισό Οικόπεδο και να βγούμε από  το αδιέξοδο...» (Σόλων Κασίνης: Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, σε συνέντευξη στο «Περιοδικό» – 18/11Σόλων /2012)

4. «Έχουμε περισσότερο πετρέλαιο από το Ισραήλ». (Καθ. Μιχάλης Οικονομίδης, σε δηλώσεις στο «Σίγμα» – 29/11/2011).

Πληρωμένη ενημέρωση
.philenews.com
23/1/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin