Monday, January 07, 2013

ΥπΑνΥπ: Εκσυγχρονισμός του πλαισίου τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ)

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε Απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνέχισης της λειτουργίας των δημοσίων και ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ).
Με την συγκεκριμένη απόφαση τα δημόσια ΚΤΕΟ οφείλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 να συνδεθούν μηχανογραφικά με το Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα του υπουργείου, προκειμένου να αποστέλλουν καθημερινά τα απαραίτητα στοιχεία ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο όχημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Παράλληλα, από την θέση σε ισχύ της απόφασης όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ πρέπει να αποστέλλουν καθημερινά και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό για κάθε ελεγχόμενο όχημα (αριθμός πλαισίου, αριθμός κυκλοφορίας κλπ) μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του υπουργείου. Η εγκατάσταση φωτογραφικών συστημάτων ενισχύει τα θέματα διαφάνειας και αντικειμενικότητας κατά  τον τεχνικό έλεγχο παρέχοντας, σε καθημερινή βάση, οπτικοποιημένα τα στοιχεία των οχημάτων κατά την ελεγκτική διαδικασία.
Επιπλέον, το σύνολο των ΚΤΕΟ, πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 να εκσυγχρονίσουν  τον τεχνικό τους εξοπλισμό (αυτόματες γραμμές ελέγχου, μηχανογραφικές απαιτήσεις, κάμερες, ελεγκτικές συσκευές, κλπ.) σύμφωνα με τις προδιαγραφές της απόφασης για τη διασφάλιση της ποιότητας και της εγκυρότητας των παρεχόμενων ελεγκτικών υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι με τις συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ενισχύεται ιδιαίτερα ο έλεγχος στα συστήματα ταχογράφων των βαρέων οχημάτων, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Με την εγκατάσταση των ανωτέρω σύγχρονων ελεγκτικών συστημάτων, την καθημερινή on-line μεταφορά των στοιχείων όλων των ελεγχόμενων οχημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και τη διασφάλιση ποιοτικών προτύπων σε κάθε φάση του ελέγχου αναβαθμίζεται ουσιαστικά ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων.
.mindev.gov.gr
7/1/134
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin