Thursday, January 10, 2013

ΥΠΕΚΑ: Στόχος η διευκόλυνση των επενδύσεων και η προστασία του φυσικού πλούτου

Στην προσπάθεια να γίνονται αντικειμενικά και πιο γρήγορα οι έλεγχοι όλων των αρμόδιων διευθύνσεων του ΥΠΕΚΑ μέσω μιας κοινής βάσης αντιμετώπισης, αλλά και κοινών κανόνων, συνεδρίασε σήμερα, για πρώτη φορά, παρουσία του υπουργού αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, η ομάδα εργασίας σχετικά με «τη σύνταξη νέου σχεδίου νόμου για την ελεγκτική λειτουργία», με στόχο τη διευκόλυνση των  επενδύσεων και την προστασία του δημόσιου φυσικού πλούτου.
Η ομάδα εργασίας, συντονιστής της οποίας έχει τεθεί ο ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μωυσής Κουρουζίδης, αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες από όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΚΑ, και ως βασικό στόχο έχει μέσω κοινών και εκ των προτέρων γνωστών σε όλους κανόνων, την εμπέδωση της ισονομίας αλλά και τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις, τη διευκόλυνση των επενδύσεων με την ταυτόχρονη προστασία του δημόσιου πλούτου και συμφέροντος.

Ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, προέτρεψε την ομάδα εργασίας να καταλήξει σε ένα σχέδιο νόμου που θα είναι πρωτίστως δίκαιο, εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό. «Να διέπεται δηλαδή από τις βασικές αρχές της κυβερνητικής πολιτικής, να στοχεύει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό δημοσιονομικό κόστος», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.
«Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, βασικοί άξονες της προσπάθειας πρέπει να είναι ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματική συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών, η καθιέρωση προτύπων και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών», σύμφωνα με τον Στ. Καλαφάτη, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική πρωτοβουλία για τη σύσταση της ομάδας. Επίσης, η ομάδα εργασίας στοχεύει, μεταξύ άλλων, να ομογενοποιηθούν και να τυποποιηθούν τόσο η μεθοδολογία ελέγχου όσο και η διαδικασία, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και ο τρόπος εξαγωγής πορισμάτων σε ελέγχους και επιβολή ποινών. Σημειώνεται, τέλος, από το ΥΠΕΚΑ ότι η θεσμική θωράκιση και ενοποίηση της ελεγκτικής λειτουργίας στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου, υλοποιείται για πρώτη φορά από το ΥΠΕΚΑ.
 .agelioforos.gr
10/1/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin