Wednesday, January 23, 2013

«Πληγή πάνω στη Γη» ο άνθρωπος

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο άνθρωπος που επί 60 χρόνια μεταδίδει την αγάπη του για τη Φύση σε εκατομμύρια τηλεθεατές, μέσω κάποιων από τα πιο καλογυρισμένα ντοκιμαντέρ, χαρακτήρισε τον άνθρωπο «πληγή» για τον πλανήτη, που πρέπει να πάψει να αναπαράγεται με αυτούς τους ρυθμούς.
«Αποτελούμε μια πληγή πάνω στη Γη και αυτό θα μας προκαλέσει προβλήματα μέσα στα επόμενα 50 χρόνια», προειδοποίησε ο Σερ Ντέιβιντ μιλώντας στο περιοδικό Radio Times. «Το ζήτημα δεν είναι μόνο η κλιματική αλλαγή – είναι ότι δεν υπάρχει χώρος, μέρη για να καλλιεργήσουμε τρόφιμα για τεράστιες ορδές ανθρώπων.»

«Είτε θα περιορίσουμε την αύξηση του πληθυσμού μας είτε ο φυσικός κόσμος θα το κάνει για εμάς – και ήδη το κάνει», προσέθεσε ο 86χρονος παρουσιαστής και φυσιοδίφης.
Ο Ατένμπορο συμμετέχει σε ΜΚΟ για τον έλεγχο του πληθυσμού και δεν είναι η πρώτη φορά που τάσσεται υπέρ της επένδυσης των κυβερνήσεων στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και σε άλλους εθελοντικούς τρόπους ανάσχεσης της αύξησης του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες.
«Προβάλλουμε διαρκώς προγράμματα για την Αιθιοπία και συμβαίνει ακριβώς αυτό: υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί. Δεν μπορούν να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους και αυτό που λέω δεν είναι απάνθρωπο, είναι η αλήθεια», συνέχισε ο 86χρονος Ατένμπορο. «Έως ότου η ανθρωπότητα κατορθώσει να διαχειριστεί την κατάσταση και να αντιληφθεί με συντονισμένο τρόπο τι συμβαίνει στον πλανήτη, τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.»
Ο Ατένμπορο, που είναι διάσημος για τις γλαφυρές αφηγήσεις του σε σειρές ντοκιμαντέρ για τη Φύση, όπως το «Η Ζωή στη Γη», δεν είναι ο μόνος που έχει εκφράσει τέτοιες απόψεις με τόσο ευθύ τρόπο. Ο αμερικανός καθηγητής του Στάνφορντ, Πολ Έρλιχ, συγγραφέας της «Πληθυσμιακής Βόμβας», υπέγραφε πρόσφατα έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να προκαλούν μαζικό αφανισμό ειδών, ανάλογης κλίμακας με αυτόν που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο πληθυσμός της γης ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια άτομα στα τέλη Οκτωβρίου του 2011.
 .naftemporiki.gr
22/1/13

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin