Saturday, December 15, 2012

Μελβούρνη: Τέλος τα σολάριουμ

Το μαύρισμα με τη μέθοδο του σολάριουμ θα καταργηθεί μέσα σε δύο χρόνια, προκειμένου να ελαττωθεί ο αριθμός των 300 ατόμων στη Μελβούρνη που πεθαίνουν από τον καρκίνο του δέρματο  μελάνωμα.
Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Βικτώριας, Τεντ Μπέιλιου, ο οποίος είπε ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αποζημιωθούν, έχουν δε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014 να αναπροσαρμόσουν τη φύση των υπηρεσιών τους.

Η αντίδραση των επιχειρηματιών που προσφέρουν μαύρισμα με τη μέθοδο του σολάριουμ υπήρξε έντονη, δήλωσαν, δε, ότι πρόκειται να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ενώπιον του δικαστηρίου, ισχυριζόμενοι ότι η κατάργηση του σολάριουμ θα στείλει τους πελάτες τους έξω στον επικίνδυνο ήλιο, θα καταστρέψει δε τους ίδιους οικονομικά.
«Ένα στα έξι μελανώματα, σε άτομα ηλικίας 18–29 χρόνων, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν δεν υπήρχε το μαύρισμα με σολάριουμ» θα πει ο κ. Μπέιλιου, προσθέτοντας ότι θα έλθει σ’ επικοινωνία με τις άλλες πολιτείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκειμένου να έχει το μέτρο παναυστραλιανή εμβέλεια.

.neoskosmos.com
Αυστραλία 14/12/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin