Saturday, December 22, 2012

Π.Ε. Χίου κατά ΥΠΑΝ για την απώλεια 20 εκατ. για τις πυρόπληκτες περιοχές

Ευθύνες στο υπουργείο Ανάπτυξης από το οποίο ζητά να δώσει τα 20 εκατ. ευρώ που χάθηκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια των πυρόπληκτων περιοχών επιρρίπτει η περιφερειακή ενότητα Χίου. 

Όπως τονίζεται σε σχετική δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Γανιάρη «ο φάκελος για την αποστολή αιτήματος συνδρομής από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης συντάχθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη συνεργασία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και κατατέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης την 17η Οκτωβρίου 2012. Καμία ενημέρωση δεν είχαμε ποτέ ως Περιφέρεια, για τυχόν ελλείψεις του φακέλου ή για πιθανολογούμενη μη ένταξη της Χίου, από την πλευρά του υπουργείου».

»Αντ' αυτού το υπουργείο άφησε την προθεσμία που έληγε την 27η  Οκτωβρίου 2012 να παρέλθει άπρακτη. Στέρησε έτσι το δικαίωμα από τη Χίο να διεκδικήσει πόρους για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών», προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.
Παράλληλα ο κ. Γάνιαρης ζητά από το υπουργείο «να χρηματοδοτήσει άμεσα από εθνικούς η κοινοτικούς πόρους το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα  για την Χίο ύψους 20.000.000 € που υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  και με ευθύνη του  ποτέ δεν διαβιβάστηκε στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Να σημειωθεί ότι ευθύνες στο ΥΠΑΝ επέρριψε μετά την αποκάλυψη του θέματος και το ΠΑΣΟΚ.
.aftodioikisi.gr
22/12/12
----------------------
Σχετικά

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin