Wednesday, December 05, 2012

ΔΕΗ Προς ΡΑΕ: Πρόσθετη Χρέωση από 1η Ιανουαρίου στα Τιμολόγια Μέσης και Υψηλής Τάσης Λόγω του Κόστους του Άνθρακα

Ο Αρθούρος Ζερβός απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ, Νίκο Βασιλάκο, όπου μιλάει για το κόστος που θα έχει για την ΔΕΗ ο άνθρακας από το νέο έτος, καθώς πλέον δεν θα ισχύουν τα δωρεάν δικαιώματα εκπομπών, με βάση τα όσα επιβάλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο κ. Ζερβός τονίζει τα εξής:

«Η ενσωμάτωση του κόστους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα κοστολογικά δεδομένα της ΔΕΗ Α.Ε. έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας με συνακόλουθες μεταβολές της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές όλων των τάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ προτίθεται από την 1η Ιανουαρίου 2013 να εφαρμόσει και στα τιμολόγια υψηλής και μέσης τάσης χρέωση αντίστοιχη της επιβάρυνσης λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».
Και καταλήγει λέγοντας ότι με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους τομείς και υποτομείς οικονομικής δραστηριότητας που εκτίθενται σε σημαντικό κίνδυνο διαρροής άνθρακα, δύνανται να λάβουν κρατική ενίσχυση λόγω της επιβάρυνσης αυτής».
.energia.gr
5/12/12 
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin