Saturday, November 10, 2012

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ: Tο 6% των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας καλύπτεται από τον «ήλιο»

Σημαντική αύξηση της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων στο ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας, χάρη στην αύξηση των εγκαταστάσεων νέων συστημάτων, αλλά και της μεγαλύτερης ηλιοφάνειας εμφάνισε στο διάστημα εννεαμήνου, καθώς παράχθηκαν 24,9 δισ. Κιλοβατώρες.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Κλάδων Ενέργειας και Υδάτων (BDEW) η ποσοστιαία μεταβολή υπολογίζεται στο 50%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, καθώς οι κιλοβατώρες που παράχθηκαν ανέρχονταν στις 16,5 δισ. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η αύξηση αποδίδεται στην αυξημένη δραστηριότητα στα φωτοβολταϊκά με 1,85 γιγαβάτ νέας εγκατεστημένης ισχύος μόνο κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2012.

 
Συνολικά, το μερίδιο των φωτοβολταϊκών στον ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας αυξήθηκε σε 6,1% από 4,1% το τελευταίο έτος καθιστώντας τον ήλιο τη δεύτερη σημαντικότερη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στη χώρα μετά τον αέρα, καθώς η διείσδυση των αιολικών ενισχύθηκε από 8% σε 8,6%. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καλύπτουν πάνω από ένα τέταρτο (26%) των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας, ωστόσο, το ποσοστό θα μειωθεί κατά το δ ' τρίμηνο του έτους εκτιμά η BDEW, καθώς το ποσοστό οφείλεται εν πολλοίς στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.
 .imerisia.gr
10/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin