Saturday, November 03, 2012

Ηλιακά Νησιά Προτείνουν οι Νορβηγοί στα Πλαίσια του Προγράμματος SUNdy (βίντεο)

 
 ----
--
Την ιδέα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη θάλασσα προκρίνει ο νορβηγικός νηογνώμονας ( DNV) μέσω του προγράμματος SUNdy [1], το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με τους εμπνευστές, το σχέδιο θα προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών δίχως να απαιτούνται χερσαίες εκτάσεις, οι οποίες κοστίζουν και χρειάζονται για καλλιέργειες και άλλες χρήσεις.

Η βασική ιδέα του SUNdy είναι ότι θα χρησιμοποιούνται φωτοβολταϊκά λεπτού υμενίου, τα οποία είναι εύκαμπτα και έτσι μπορούν να επιπλέουν και να ακολουθούν την κίνηση των κυμάτων. Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση συστοιχιών από αυτά τα συστήματα, οι οποίες συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα νησί εξαγωνικού σχήματος. Μάλιστα, η επιλογή της συγκεκριμένης μορφής προέρχεται από τη φύση: Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελέτησαν τον ιστό της αράχνης και τον αντέγραψαν ώστε το όλο νησί να διαθέτει την κατάλληλη «ένταση» και να παραμένει συμπαγές επιπλέοντας.
 Πηγή: Energia.gr
.ecofinder.gr
3/11/12
---
*[1] SUNdy is a large scale, dynamic, floating solar field concept, bringing clean energy to our future. The solution is a result of blending innovation with cutting edge technology and the planet's most abundant primary energy source, while striping away the land based constraints. With SUNdy you can breathe easy - every day can be a SUNdy.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin