Wednesday, November 07, 2012

Statoil: Εκκενώνει εξέδρα στη Νορβηγία λόγω κλίσης

Την επιτάχυνση της εκκένωσης μιας πλωτής εξέδρας στην οποία βρίσκονται 374 εργαζόμενοι στο πετρελαϊκό κοίτασμα της Νορβηγικής Θάλασσας, έπειτα από την διαπίστωση τις κατά τις πρωινές ώρες ότι η εγκατάσταση έπαιρνε κλίση ανακοίνωσε η Statoil.
 
«Σχεδιάζουμε την απομάκρυνση του μη άκρως απαραίτητου προσωπικού και εξετάζουμε για τον καλύτερο τρόπο απομάκρυνσής του με ελικόπτερο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ομίλου Όλε Άντερς Σκάουμπι, προσθέτοντας πως η επιχείρηση αφορά «το μεγαλύτερο τμήμα» του προσωπικού.

Η πλωτή εξέδρα Floatel Superior, στο σύμπλεγμα Νιορντ, άρχισε να παίρνει κλίση νωρίς σήμερα το πρωί λόγω εισροής υδάτων στο έρμα της. Η εγκατάσταση κατέστη δυνατόν να σταθεροποιηθεί μία ώρα αργότερα, με την σκόπιμη είσοδο υδάτων στα άλλα έρματα, εξήγησε ο Σκάουμπι.
«Συνήθως έχουμε δύο επίπεδα προστασίας κατά της εισροής υδάτων, και καθώς δεν μας μένει παρά μόνον ένα, αποφασίσαμε να απομακρύνουμε το μη άκρως απαραίτητο για την ασφάλεια προσωπικό», πρόσθεσε. Πέντε ελικόπτερα βρίσκονταν στην περιοχή σήμερα το πρωί, εκτελώντας την αποστολή τους εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η Statoil.
 .energypress.gr
7/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin