Thursday, November 08, 2012

Να εκπίπτει η εισφορά των φ/β από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις ζητά ο ΣΠΕΦ

Η έκτακτη εισφορά να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις των παραγωγών από φωτοβολταϊκά ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ο ΣΠΕΦ.
Όπως επισημαίνει ο σύνδεσμος, με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η επιπλέον φορολόγηση εισοδήματος που οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, κε Γενικέ

Σε συνέχεια της επιβολής έκτακτης εισφοράς στα Φ/Β όπως ψηφίστηκε χθες από την Βουλή σε ισοπεδωτικά υψηλά και οριζόντια ποσοστά, σας καλούμε, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης που θα ακολουθήσει για την εφαρμογή της όπως τουλάχιστον προβλέπεται στο δημοσιευθέν πριν την ψήφιση σ/ν, όπως η εισφορά αυτή αφαιρείται από τον τζίρο των εταιρειών που δηλώνεται στις φορολογικές δηλώσεις τους ώστε να προκύψουν εν συνεχεία τα λογιστικά προ φόρων κέρδη τους προς φορολόγηση.


Έτσι θα αποφευχθεί η δυσβάστακτη επιπλέον φορολόγηση εισοδήματος που οι παραγωγοί ουδέποτε έλαβαν αφού η εισφορά υπέρ ΛΑΓΗΕ τους το περιέκοψε.


Διαφορετικά τα εμφανιζόμενα στις δηλώσεις ως κέρδη προ φόρων ουδόλως στην πραγματικότητα θα υπάρχουν αφού η εισφορά όχι μόνο τα εξανεμίζει στην πηγή αλλά τα μετατρέπει σε πραγματικές ζημίες.


Για τον ΣΠΕΦ με εκτίμηση,


Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος

Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν. Γραμματέας»

 http://www.energypress.gr/news/Na-ekpiptei-h-eisfora-twn-f-b-apo-ton-tziro-stis-forologikes-dhlwseis-zhta-o-SPEF
8/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin