Thursday, November 29, 2012

Θερμοκήπια σε δημόσιες γεωθερμικές εκτάσεις

Σε μακροχρόνια εκμίσθωση δημόσιων μη καλλιεργήσιμων εκτάσεων προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης...
Την εκμίσθωση τεσσάρων μη καλλιεργήσιμων εκτάσεων συνολικής έκτασης 2.160 στρεμμάτων που βρίσκονται στις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι εκτάσεις, κατόπιν δημοπράτησης. θα εκμισθωθούν για 25 έτη για επενδυτικούς σκοπούς, με στόχο τη δημιουργία κύρια παραγωγικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Στη διαδικασία της δημοπράτησης για το τίμημα της ετήσιας εκμίσθωσης εκδήλωσαν ήδη ενδιαφέρον επενδυτές, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικά επιχειρηματικά σχέδια, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ. Από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας.

Οι προτάσεις αφορούν κυρίως θερμοκήπια τα οποία θα χρησιμοποιούν το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής για πότισμα, θέρμανση και άλλες ενεργειακές ανάγκες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, με τη δημοσίευση του πρόσφατου νόμου για τη «Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» κίνησε άμεσα τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση από επιχειρήσεις, για επενδύσεις (συμπεριλαμβανομένων και των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα) άνω των τριών εκατ. ευρώ η καθεμία, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου.

Στόχος είναι η χρονίως σχολάζουσα περιουσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω ακαταλληλότητας για καλλιέργεια, «να αποτελέσει τη βάση για αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες προς όφελος του αγροτικού τομέα και της ανάπτυξης και απασχόλησης στην Περιφέρεια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαυτάρης.

Και καταλήγει: «Από τις επενδύσεις του πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τη διακίνηση των εξαιρετικών ποιοτικών προϊόντων της, την εξωστρέφειά της και τη στοχευμένη υποστήριξη των εξαγωγών της, θα ξεκινήσει η δόμηση του νέου παραγωγικού μοντέλου που δίνει στην Ελλάδα δικαίωμα στο μέλλον».
tovima gr
29/11/12 
----

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin