Monday, November 19, 2012

Χρηματοδότηση-"μαμούθ" από Πειραιώς για τα «αγροτικά» φ/β της ΕΑΣ Αγρινίου

Λύση σε 450 αγρότες που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και οι οποίοι έχουν πάρει εγκρίσεις δανείων από την ΑΤΕ Leasing, μετά από την πώληση της Αγροτικής στην τράπεζα Πειραιώς, βρέθηκε από την ΕΑΣ Αγρινίου. Η συνεταιριστική επιχείρηση κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 56 εκ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς. Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει πρώτο το paseges.gr εδώ και αρκετό καιρό, κάνοντας λόγο για λύση στον ορίζοντα όσον αφορά τους αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις για χρηματοδότηση στην ΑΤΕleasing.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς ανακοίνωσε την εξασφάλιση του σημαντικού αυτού ποσού χρηματοδότησης, σε συγκέντρωση ενημέρωσης προς τους αγρότες, που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου , ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια να εξασφαλιστεί επιδότηση και στην δεύτερη φάση του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκαν τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη που θα προκύψουν από την έγκριση του ποσού, με τον κ. Κουτσουπιά να υπογραμμίζει ότι η οργάνωση και η ομαδική δουλεία έφεραν τελικά αποτελέσματα:


"Καταφέραμε ως Ένωση να πάρουμε χρηματοδότηση την στιγμή που η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει δώσει πουθενά αλλού, αυτό δείχνει ότι η ομαδική δουλεία μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα", τόνισε χαρακτηριστικά.


Να θυμίσουμε από  το Αγρίνιο υπέβαλαν αιτήσεις συνολικά 650 αγρότες οι οποίοι και έλαβαν πρώτοι όρους σύνδεσης και εγκατέστησαν τα φωτοβολταϊκά.


Ο κ. Κουτσουπιάς αναφέρθηκε επίσης, στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΑΣ Αγρινίου για τα φωτοβολταϊκά  που προβλέπονται στην δεύτερη φάση του προγράμματος: «Υπήρξε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Πειραιώς προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και τα επόμενα έργα που πρέπει να γίνουν μέχρι τον Μάρτιο και υπήρξε συμφωνία να ξεκινήσει η διαδικασία αρχές Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να υπάρξει δέσμευση για χρηματοδότηση, παρόλα αυτά θα καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία».


Σε σχέση με το θέμα της έκτακτης εισφοράς πυο επέβαλε η κυβέρνηση στα φωτοβολταϊκά, ο πρόεδρος της ΕΑΣ, εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αντίθεσή του, αναφέροντας τις κινήσεις της Ένωσης για εξαίρεση των αγροτών από το χαράτσι, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την μετέπειτα βιωσιμότητα του έργου.

(paseges.gr)
 http://www.energypress.gr/news/Hrhmatodothsh-mamoyth-apo-Peiraiws-gia-ta-agrotika-f-b-ths-EAS-Agrinioy
19/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin