Monday, November 19, 2012

Επί τάπητος τα «στραβά» στο παλιό λιμάνι Λεμεσού

Λεμεσός: Το ζήτημα που έχει προκύψει με τον τρόπο που εκτελούνται τα έργα ανάπλασης στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού και τα οποία έχουν προκαλέσει την αντίδραση οργανωμένων φορέων αλλά και μεμονωμένων πολιτών, θα είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.


Της συνεδρίασης θα προηγηθεί επίσκεψη των βουλευτών στον χώρο του έργου μαζί με εκπροσώπους της Αρχής Λιμένων και άλλους φορείς. Στη συνεδρία έχουν κληθεί και εκπρόσωποι του ΕΒΕΛ, ο επίτροπος Περιβάλλοντος, ανώτεροι λειτουργοί του Κτηματολογίου, εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας και οι αρχηγοί των δημοτικών ομάδων του Δήμου Λεμεσού.


Επίκεντρο της συνεδρίασης θα είναι κάποια κτήρια που δεν περιλαμβάνονταν στα αρχικά σχέδια τα οποία είχαν παρουσιαστεί δημόσια και τα οποία ανεγείρονται κατά τρόπο που αποκόπτουν (λόγω ύψους) τη θέα προς τη θάλασσα. Στο μεταξύ, η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού σε συνεργασία με άλλους φορείς διοργανώνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, εκδήλωση διαμαρτυρίας, με κύρια απαίτηση την κατεδάφιση του τετραώροφου κτηρίου στην είσοδο του λιμανιού και ενός δεύτερου που «κλείνει» τη θέα προς τον παραλιακό πεζόδρομο.

.philenews.com
19/11/12 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin