Saturday, November 24, 2012

Διαμαρτυρία για τα έργα στο παλιό λιμάνι Λεμεσού

Την άμεση αναστολή των εργασιών ανάπλασης του παλιού λιμανιού και την κατεδάφιση συγκεκριμένων κτιρίων ζητούν κινήσεις και οργανώσεις Λεμεσιανών, που υποστηρίζουν ότι δεν εφαρμόστηκαν τα αρχικά σχέδια, με αποτέλεσμα την παρουσία μεγάλων οικοδομημάτων που, αφενός αποκόπτουν τη θέα προς τη θάλασσα και αφετέρου, δεν συνάδουν με το παραδοσιακό στοιχείο της περιοχής.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο του παλιού λιμανιού, όπου οι διαμαρτυρόμενοι ανήρτησαν ένα μεγάλο πανό με τη λέξη "Αίσχος", στο υπό κατασκευή κτίριο, που αποτέλεσε και την αφορμή για τις κινητοποιήσεις τους.
Μετά τη συλλογή υπογραφών, οι παρευρισκόμενοι ενέκριναν ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η απογοήτευση από την εξέλιξη του έργου της Αρχής Λιμένων, το οποίο, όπως αναφέρεται, "δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό".
Το ψήφισμα αναφέρει ότι, τα μεγάλα κτίρια που κατασκευάστηκαν στην περιοχή δεν δίνουν τη θέα που υπόσχονταν τα αρχικά σχέδια, διακόπτουν την ιστορική συνέχεια, τη σύνδεση με τη θάλασσα και την παράδοση της περιοχής και της πόλης, ενώ αντί για ένα παραδοσιακό ψαρολίμανο, το έργο κατέληξε , όπως αναφέρεται, σε μια εμπορική ανάπτυξη.
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν άμεση αναστολή των εργασιών μέχρι την επανεξέταση της κατάστασης, τη διερεύνηση της νομιμότητας της Πολεοδομικής Άδειας, τη γενικότερη κοινοβουλευτική, διοικητική και νομική διερεύνηση, τη δημόσια ενημέρωση και διαβούλευση αλλά και την κατεδάφιση κτιρίων και ανασχεδιασμό, όπου κριθεί αναγκαίο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εξέφρασαν τη στήριξη τους προς τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων, η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου και οι βουλευτές Ευθύμιος Δίπλαρος και Νίκος Νικολαϊδης.
.sigmalive.com
24/11/12
----

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin