Friday, November 30, 2012

Τον Δεκέμβριο ξεκινούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες φυσικού αερίου

  Η πρώτη δημοπρασία θα διενεργηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.
 Η ΔΕΠΑ θα διαιρέσει τη συνολική προς διάθεση ποσότητα φυσικού αερίου σε 1.000 τμήματα των 365 μεγαβατωρών (ΜWh).
Την έναρξη των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την προμήθεια φυσικού αερίου το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο του πλήρους ανοίγματος της αγοράς.
Στις δημοπρασίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
- Κάτοχοι άδειας προμήθειας αερίου.
- Μεγάλοι (επιλέγοντες) πελάτες, δηλαδή όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον 100.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
- Μη επιλέγοντες πελάτες που καταναλώνουν κάτω από 100.000.000 κυβικά μέτρα ετησίως, στις περιοχές νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Ανατολική Στερεά Ελλάδα-Εύβοια.
- Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ).
 
Όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη δημοπρασία θα διενεργηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς και θα διατεθεί προς πώληση συνολική ποσότητα φυσικού αερίου ύψους 365.000 μεγαβατωρών (MWh). 
Οι πλειοδοτούντες ενδιαφερόμενοι μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας θα συνάψουν σύμβαση με τη ΔΕΠΑ για την αγορά και απορρόφηση της ποσότητας φυσικού αερίου για την οποία πλειοδότησαν. 
Η ΔΕΠΑ θα διαιρέσει τη συνολική προς διάθεση ποσότητα φυσικού αερίου σε 1.000 τμήματα των 365 μεγαβατωρών (ΜWh), ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δημοπρασία κατά το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.
&

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin