Saturday, November 03, 2012

Συνάντηση εκπροσώπων από 86 σπήλαια του κόσμου

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο της σπηλαιολογίας, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα, από τις 4 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόκειται για την συνάντηση εκπροσώπων διοικήσεων από 86 σπήλαια του κόσμου, την οποία συνδιοργανώνουν η Διεθνής Οργάνωση Αξιοποιημένων Σπηλαίων, o Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και η ΠΕΔ Ηπείρου.


Η ISCA επέλεξε το Πέραμα Ιωαννίνων, (όπου βρίσκεται το γνωστό σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες), σαν τον πρώτο σταθμό της σημαντικής διοργάνωσης, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.



Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Κώστας Γκόγκος, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην προβολή των Ιωαννίνων και καθιστά το Πέραμα σημείο αναφοράς για την σπηλαιολογία.


«Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση του Σπηλαίου και της ευρύτερης περιοχής και αυτό το κάνουμε πράξη αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που υπάρχει.


Ήδη έχει ολοκληρωθεί μία σημαντική σειρά έργων και με όσα έχουν σχεδιαστεί και θα περάσουν στη φάση της υλοποίησης το επόμενο διάστημα, όπως οι αναπλάσεις και το Πάρκο Παλαιοντολογίας, επιχειρούμε να μετατρέψουμε την περιοχή σε υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης.


Έτσι θα αναδειχθεί πλήρως η φυσιογνωμία της και θα καταστεί πόλος ακόμη μεγαλύτερης τουριστικής προσέλευσης», τόνισε ο κ. Γκόγκος.

Οι εργασίες της συνάντησης θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 9 το πρωί, στην αίθουσα Άννας Πετροχείλου, ενώ το Σάββατο στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Αξιοποιημένων Σπηλαίων και εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Real gr
2/11/12
------------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin