Thursday, October 18, 2012

Ν. Μηταράκης: Ζωτικής σημασίας η κατασκευή του αγωγού TAP

Τη βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης να καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, που θα συνδέει τη βορειοανατολική Ελλάδα με τη νότια Ιταλία μέσω Αλβανίας, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης.
Κατά τη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TransAdriatic Pipeline και του διευθυντή της στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε για τις κινήσεις της κοινοπραξίας μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των χωρών Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας.

Ενημερώθηκε ακόμη για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να ενισχυθεί η υποψηφιότητα της συγκεκριμένης λύσης και να καταστεί ως η πλέον ανταγωνιστική για τη μεταφορά στην Ιταλία και στην Ευρώπη φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.
Ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε την κατασκευή του αγωγού «έργο ζωτικής σημασίας» για την ελληνική οικονομία, καθώς θα δημιουργήσει, όπως είπε, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αλλά και για την Ευρώπη λόγω της διαφοροποίησης των διόδων μεταφοράς του αερίου και την ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας. 
 naftemporiki.gr
18/10/12
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin