Monday, October 15, 2012

Βόλος: Αποφασισμένοι μέχρι και να μπλοκάρουν έργα του ΕΣΠΑ οι μηχανικοί

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να μπλοκάρουν τα έργα του ΕΣΠΑ είναι οι μηχανικοί της Μαγνησίας. Σε σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας με τη συμμετοχή συλλόγων αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων αποφασίστηκε να προταθεί στο κεντρικό ΤΕΕ κοινή συνεδρίαση των τμημάτων ΤΕΕ της χώρας.

 Σε αυτή θα συζητηθούν μορφές κινητοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και το μπλοκάρισμα των έργων του ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2012, αλλά και την άρνηση μηχανικών να υλοποιήσουν το σχέδιο τακτοποίησης αυθαιρέτων, με αποτέλεσμα να μην έχει έσοδα το κράτος. 

Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται για την αύξηση των εισφορών στο ΕΤΑΑ - ΤΥΜΕΔΕ, για την ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και για την κατάργηση, με το νέο μνημόνιο του ποσοστού 2% επί των μελετών, που τροφοδοτεί τα τμήματα του ΤΕΕ ανά την Ελλάδα. 

Ελένη Μανώλη
ert gr

15/10/12

--------

  • ***[1] Εργοληπτικές Οργανώσεις: Ενάντια στην κατάργηση αναλογικής εισφοράς 2‰ υπέρ του ΤΕΕ


Θέμα : «Κατάργηση αναλογικής εισφοράς 2‰ υπέρ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)»

 
Αξιότιμοι Κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε ότι σε Νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών υπάρχει διάταξη που καταργεί και την αναλογική εισφορά μας, (2‰) υπέρ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), χωρίς να προβλέπει ισοδύναμα έσοδα.
Γνωρίζουμε ότι με την κατάργηση των δύο εισφορών (2% και 2‰), το ΤΕΕ δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τη λειτουργία του και θα έπρεπε να ερωτηθούμε σχετικά, δεδομένου ότι αυτές οι εισφορές προέρχονται από τα μέλη του.
Ο ρόλος του ΤΕΕ στην ανάπτυξη της χώρας ειδικότερα σήμερα, όχι μόνο δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, αλλά να ενισχυθεί βοηθώντας τόσο την Πολιτεία στις αδυναμίες που έχει για την υλοποίηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για τον σχεδιασμό αναπτυξιακών δράσεων, όσο και τα μέλη του για την επιστημονική τους επάρκεια.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην εν  λόγω διάταξη και ελπίζουμε ότι θα επικρατήσουν άλλες θέσεις ανάλογες με την καταξιωμένη αντίληψη στην κοινωνία για τον ρόλο του ΤΕΕ.
Με τιμή
Για τις Εργοληπτικές Οργανώσεις,

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin