Tuesday, October 30, 2012

Οι Δήμοι προτείνουν μέτρα κατά της λαθροϋλοτομίας

Οργιάζει το φαινόμενο και στην Ήπειρο… • Με στόχο την προστασία των δασών μας από την λαθροϋλοτομία, που δυστυχώς βρίσκεται σε έξαρση και στην Ήπειρο λόγω της μεγάλης ζήτησης των καυσόξυλων φέτος το χειμώνα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατέθεσε σειρά μέτρων για την πάταξη αυτού του θλιβερού φαινομένου.
Απευθυνόμενη προς τρία Υπουργεία, τα Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι «οι παρούσες οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη και περιβαλλοντικά εγκληματική υλοτόμηση χωρίς κανόνες, προγραμματισμό και έλεγχο».



Η μετακίνηση…
Η ΚΕΔΕ, μεταξύ άλλων, προτείνει τη μετακίνηση δασικών υπαλλήλων σε θέσεις εποπτείας δασικών χώρων, καθώς και την ενίσχυση των δασικών περιοχών, στις οποίες έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινομένου, με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.
Ακόμη, προτείνει αξιοποίηση εθελοντικών ομάδων, κυνηγετικών συλλόγων και προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, έτσι ώστε να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό οι παθούσες δασικές περιοχές και ιδιαίτερα οι είσοδοι των δασικών περιοχών, καθώς και διάθεση κλιμακίων της Πυροσβεστικής για επιτήρηση των περιοχών, με υποδομή αντίστοιχη αυτής που χρησιμοποιείται κατά τους θερινούς μήνες για την πυροπροστασία.
Τέλος, ζητά να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για συντονισμό των φορέων της Αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών.

.proinoslogos.gr
30/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin