Monday, October 15, 2012

Παπαγεωργίου: Σώσαμε την ενεργειακή αγορά από την κατάρρευση

Στην έλλειψη του κατάλληλου υποστηρικτικού και θεσμικού πλαισίου όσον αφορά την παραγωγική αξιοποίηση των ΑΠΕ στη χώρα, η οποία απείλησε με κατάρρευση την αγορά ενέργειας αναφέρθηκε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Συνέδριο της International Herald Tribune «Moving Forward».
«Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπει κανείς μία χώρα που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στην παραγωγική αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που έχει με τόσο άναρχο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν μέσα στον Αύγουστο καθώς και στις αμέσως επόμενες που πηγαίνουν προς ψήφιση στη Βουλή, και οι οποίες, όπως ανέφερε, ελήφθησαν μετά από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και με μέριμνα για την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στον απλό καταναλωτή και τη βιομηχανία
Όπως εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου, με τις αποφάσεις αυτές, το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μειώνεται - με τελικό στόχο την εξάλειψη του -  ενώ ταυτόχρονα οι επενδύσεις στον κλάδο παραμένουν βιώσιμες και ελκυστικές.
Παράλληλα, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων στον κλάδο της ενέργειας τονίζοντας ότι αυτές δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως μέσο ισοσκέλισης ελλειμμάτων.
«Είναι αναπτυξιακές και ουσιαστικές, ώστε να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι μέσα από ένα οργανωμένο και αναπτυξιακό σχεδιασμό, έχουμε να κερδίσουμε πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα ορατά οφέλη, όπως :
-  Έσοδα για τα δημόσια οικονομικά, που θα μειώσουν τις δημοσιονομικές πιέσεις.
- Καλύτερες και πιο οικονομικές υπηρεσίες για τον Έλληνα καταναλωτή σε μία δύσκολη συγκυρία.
- Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας
energypress.gr 
15/10/12
---------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin